#BCA candidats

SBE Experts at Play – Talent Boost 2024

Ce projet a été nominé pour un Belgian Construction Award - N'hésitez pas à faire découvrir votre projet en le partageant sur vos réseaux !

Link naar een video ->

In 2024 heeft studiebureau SBE een omvangrijk HR-project uitgevoerd met als doel zowel het aantrekken van nieuw talent als het behouden van onze bestaande medewerkers te optimaliseren. Dit project was een reactie op de uitdagingen in de hedendaagse arbeidsmarkt, waaronder de “war for talent”, krapte aan gekwalificeerd personeel en de veranderende verwachtingen van werknemers. Door innovatieve wervings- en behoudsstrategieën hebben we niet alleen onze personeelscapaciteit versterkt, maar ook een duurzame, betrokken en inclusieve werkomgeving gecreëerd.

Wervingsstrategie:

Onze wervingsstrategie is gericht op het aantrekken van jong en divers talent door middel van meerdere initiatieven. We hebben een sterk Campus Recruitment Programma opgezet, waarbij we evenementen zoals het “SBE-Spring Break Event”, werfbezoeken en stages organiseerden om studenten kennis te laten maken met SBE. Ook hebben we deelgenomen aan jobbeurzen, waar studenten via een interactieve game onze bedrijfscultuur konden ervaren. Dit was een doorslaggevend succes in het aantrekken van jong talent.

Daarnaast hebben we de Student Challenge gelanceerd, een ontwerpwedstrijd waarbij studenten worden uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken voor echte infrastructuurproblemen. Hierdoor willen we getalenteerde en creatieve jonge professionals aantrekken.

Ons Employee Referral Programma, genaamd “Ambassadors at Play”, speelt ook een cruciale rol in onze wervingsstrategie. Dit programma moedigde onze medewerkers aan om geschikte kandidaten voor te stellen via een puntensysteem waarmee ze beloningen konden verdienen. De “Refer a Friend Bonus” zorgde voor extra motivatie, wat resulteerde in een aanzienlijke toename van ervaren kwaliteitsvolle aanwervingen.
Verder hebben we onze employer branding versterkt door gerichte Social Media Campagnes. Via “thought leader advertenties”, “testimonials”, promotievideo’s en een Instagram-takeover bij een studentenvereniging hebben we ons bedrijf als een aantrekkelijke werkgever gepositioneerd.

Extra ondersteuning door de introductie van flexibele werktijden en werklocaties, inclusief de opening van twee nieuwe kantoren in Vlaanderen, waardoor we meer sollicitanten uit andere regio’s kunnen bereiken.

Tot slot hebben we ons actief gericht op Diversiteit en Inclusie, door bewust personeel aan te trekken dat de Nederlandse taal niet volledig beheerst en hen intensieve taalopleidingen aan te bieden. Ook hebben we de zichtbaarheid van ondervertegenwoordigde groepen vergroot via gerichte social media campagnes.

Behoudsstrategie:

Op het gebied van behoud hebben we geïnvesteerd in professionele ontwikkeling door het aanbieden van regelmatige trainingen, zowel op technisch gebied als op het vlak van soft skills, via onze SBE Academy. We hebben duidelijke carrièrepaden ontwikkeld, ondersteund door een duurzaam loopbaanbeleid, om onze medewerkers langdurige groeimogelijkheden te bieden.

Onze inspanningen op het gebied van Employee Engagement waren gericht op het vergroten van de inspraak van medewerkers in beslissingen. Via de “Strategic Sounding Group” konden medewerkers actief bijdragen aan strategische jaardoelen, terwijl nieuwe procedures en policies steeds eerst werden afgestemd met teamcoaches.

Daarnaast hebben we een uitgebreid Welzijnsprogramma opgezet, met teambuildingactiviteiten, sociale evenementen en verbeterde werkplekken, om een positieve en ondersteunende werkcultuur te bevorderen. Onze focus op werk-privébalans en competitieve salarissen heeft ervoor gezorgd dat medewerkers zich gewaardeerd voelen en betrokken blijven.

Dit ‘Talent Boost Programma 2024’ heeft bijgedragen aan een sterke groei van ons personeelsbestand, een verbeterde werknemersbetrokkenheid en een duurzame toekomst voor SBE.

#BCA24

BCA_log-horiz

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Nous contacter

Réseaux sociaux

Share This
Scroll to Top