#BCA Jury

Wim Boydens

Wim Boydens

Wim Boydens is sedert 1999 gastprofessor/deeltijds hoofddocent in de vakgroep architectuur en stedenbouw van de universiteit Gent.  

Hij is actief in het domein energie, duurzaamheid en techniek aan de opleiding burgerlijk ingenieur-architect en bouwkundig ingenieur (ir. en ing.).  

Hij heeft zich ingezet als co-voorzitter van het warmtepompplatform Vlaanderen, bestuurder van IBPSA NVL (international building performance simulation association), bestuurder van EHPA (European Heat Pump Association), bestuurder van ODE Vlaanderen, Vlaams gedelegeerde bij het internationaal energieagentschap IEA-HPT en als stichtend lid van de energy saving pioneers (BBLV). 

Na een lange loopbaan als mede-eigenaar en concept- en innovatieverantwoordelijke van het studiebureau boydens, tot na de overname door Sweco in 2021, treedt hij nu op als onafhankelijk zelfstandige coach/consultant energie- en innovatie voor doelgedreven organisaties en bedrijven. 

Wim Boydens is de voorbije 20 jaar actief in het scharnierveld tussen onderzoek, ontwerppraktijk, beleid en onderwijs en brengt de belangen en het toekomstbeeld van de verschillende actoren van onze samenleving samen in concrete projecten, events en initiatieven.  

CSTO & co-owner, Boydens Engineering

#BCA24

BCA_log-horiz

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top