#BCA Jury

Lars De Laet

jury_LarsDeLaet

Lars De Laet is professor aan de onderzoeksgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel, waar hij onderzoek verricht op het gebied van het architecturaal en constructief ontwerp van efficiënte constructies.

Lars is opgeleid als burgerlijk ingenieur-architect en ontwikkelt met zijn team lichtgewicht constructies, biologische bouwmaterialen en computergesteunde ontwerpmethoden voor duurzame architectuur en infrastructuur. Zo ontwikkelen ze tools voor het efficiënt (her)ontwerpen van constructies en richten ze zich op prototypering, gebruik makend van nieuwe (bio)materialen, digitale en gerobotiseerde fabricagetechnologieën en experimentele testen.

Daarnaast is Lars lid van verscheidene wetenschappelijke internationale associaties en sinds 2019 verkozen als lid van de Jonge Academie, deel van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Lars is voorzitter van de GECORO Hoeilaart en zetelt in de Raad van Bestuur van de Vrije Universiteit Brussel.

Professor – VUB Architectural Engineering

#BCA24

BCA_log-horiz

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top