#BCA nieuws

BIM data

Data is het nieuwe goud, en daar willen we bij AWV op inzetten. Daarom hebben we in het kader van ons Asset Information Management-programma een proces uitgetekend om dat nieuwe goud maximaal te laten renderen. Alle data die onze opdrachtnemers in de toekomst zullen aanleveren, zal conform de OTL-datastandaard moeten verlopen. De OTL is een semantische datastandaard, waarin we onze informatiebehoefte in kaart brengen, definiëren en standaardiseren met betrekking tot assets/infrastructuurobjecten.

Ons nieuwe data-aanleveringsportaal (DAVIE) is de centrale toegangspoort voor alle opdrachtnemers, in alle projecten, voor het uitwisselen van OTL-conforme asset-informatie. Via dit portaal zal een opdrachtnemer in een BIM-project zijn OTL-conforme data kunnen aanleveren, zal nagegaan worden of de aangeleverde data conform de OTL-datastandaard is en zal in een volgende stap de aangeleverde data ook inhoudelijk worden nagekeken. Correct en volledig aangeleverde data stroomt door naar onze centrale asset-databank, waarna de data ook beschikbaar wordt voor een (andere) opdrachtnemer om via datzelfde portaal de reeds bestaande data die relevant is voor zijn project te downloaden en daar verder op te bouwen.
Een mooi voorbeeld van hoe co-creatie, informatiedoorstroming en een efficiënt hergebruik van data de infrastructuursector binnensluipen!

Recente nieuwsberichten

Aanleg parkeerterrein “De Kiem” te Kapelle -op-den-Bos

Gemeente Kapelle-op-den-Bos heeft parkeerterrein de Kiem aangelegd als eerste fase in de vernieuwing van de omgeving van basisschool de Kiem. ...
Lees meer

Ben De Swaef

Strategic Account Executive BeNeLux, Autodesk
Lees meer

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top