#BCA 2023

Kandidaten

ALLE CATEGORIEËN
  • ALLE CATEGORIEËN
  • Architecture
  • Belgian BIM
  • Climate Future Project
  • Climate Future Solution
  • Smart Innovation
  • Urban Development Infrastructure Mobility
IMG_0468-web

Aanleg parkeerterrein “De Kiem” te Kapelle -op-den-Bos

Aanleg van een ecologische en duurzame parking.

Oosterweel_close-up 2

Oosterweel linkeroever geluidsschermen

Gigantische glazen geluidsmuur zorgt samen met andere geluidswerende maatregelen voor een zeer sterke reductie van de geluidsoverlast voor de omliggende woonwijken rondom het oosterweelknooppunt linkeroever.

manybirdsfewnests_20230525_BuildUp_Nieuwstad_116

#manybirdsfewnests

Staalframeoptopping met streetartproject als statement om woningnood in steden aan te kaarten.

coo_048

Centrale d’accumulation de COO-Trois Ponts, Augmentation de la capacité de production de 7,5 %.

Le projet 7,5% permet à la Centrale de COO-Trois Ponts de mieux accompagner la transition énergétique en augmentant sa capacité de stockage de 450 MWh notamment par la réhausse des digues du Bassin Supérieur 2 augmentant ainsi le volume utile de 600.000 m³ d’eau.

AWV-1-zonder-titel

Agentschap Swegen en Verkeer Energetisch Masterplan

Dit is een elektrisch klimaatplan die de krijtlijnen moet uitstippelen voor het duurzaam beleid van dit agentschap, waarbij de focus van de opdracht ligt op de opmaak van een zonneplan.

SBE_Farciennes_foto1

Stedelijke opwaardering in Farciennes

Dit ontwerp voor de onderdoorgang belichaamt een inclusieve visie waarin toegankelijkheid, natuurlijk licht en sociale ontmoetingsplekken samenkomen om een gastvrije gemeenschap te creëren die diversiteit omarmt en sociale interactie bevordert.

kanaalkom_202308_ingedelee-80_53114639217_o

Heraanleg kop Kanaalkom in Hasselt

De heraanleg van de kop van de Kanaalkom in Hasselt vormt het sluitstuk van de transformatie van de voormalige industriële haven tot een groene ontmoetingsplek aan het water.

DigitalTwin_Image-3

Digital Twin van het Viaduct van Vilvoorde

Van het Viaduct van Vilvoorde ontwikkelen we een digital twin met behulp van een BIM-model om zo de toestand van de constructie continu te kunnen opvolgen op basis van meetgegevens en dataverwerking die gebaseerd is op rekenmodellen, met een kwalitatieve en duurzame levensverlenging als doel.

TechBiM_Audrey

TechBiM

TechBiM maakt het mogelijk om samen te werken in de digitale (bouw)wereld doordat het de afspraken rond technische installaties standaardiseerd.

Robaws_Schermen-Centraal

Robaws

Het revolutionaire platform voor efficiënte administratie in de bouwsector. Robaws automatiseert projectplanning, planning, offertecalculatie, voorraadbeheer en facturatie voor kmo’s in de bouw- en installatiesector, daarnaast bevat het ook een digitale werkbon app voor werknemers op de werkvloer om hun tijd en materiaal te registreren.

OpenSpace CaptureImage-54

OpenSpace Capture

OpenSpace Capture is de snelste, gemakkelijkste manier om je bouwprojecten visueel vast te leggen – we genereren Google Street-style views van je bouwplaats.

Salons-de-Vrede_0002394_PhotoStudioVercammen

Salons De Vrede

Multifunctionele zaal uitgerust met Human Centric Light licht concept

MCS_NL-Third-Party-Transport-new

MCS Uitbesteed Transport & Van Stock

MCS Uitbesteed Transport en Van Stock functionaliteit. Deze innovaties herdefiniëren de levering van materiaal voor verhuurbedrijven en bieden precisie en transparantie.

VAN-MARCKE-PREFAB-HIGH-59

Van Marcke Prefab

Van Marcke Prefab zorgt voor de premontage van componenten en technieken, tot één kwalitatieve en compacte energiemodule, volledig plug & play, klaar om te installeren op de werf.

Werfbatterij

Werfbatterij

Onze innovatieve en aanpasbare werfbatterijen vervangen dieselgeneratoren en introduceren een modulair ontwerp dat verbeterde levensduur, flexibiliteit en een groenere oplossing biedt voor de bouwsector.

AEROBEL-LABO-16

Aerobel

Aerobel is een start-up met een hecht team en slechts één missie: De globale markt voorzien van innovatieve en ecologische isolatie systemen van de hoogste kwaliteit die zowel de huidige als toekomstige generaties laten inspireren en opleven.

BossCover-Circular-System-02

BossCover Circular System

BossCover Circular System, het circulaire dak dat volledig demonteerbaar en herbruikbaar is.

Lowie-rustique-white

Lowie brick

De lowie Brick heeft de look & feel van een keramische gevelsteen, maar door gebruik van andere materialen & een gewijzigd productieproces, stoot deze 80% minder co2 uit.

Pirrouet_product-assortiment

Pirrouet® CO2 negatieve gevelstenen

Pirrouet® gevelstenen zijn uniek qua esthetiek en CO2 negatief in het productieproces aangezien ze uitharden door middel van CO2 en ze worden CO2 neutraal geproduceerd met grondstoffen die tot 80% afkomstig zijn uit reststromen van de staalindustrie.

SlimTeq_21054_72a

SlimTeq

SlimTeq is een gamma beglaasd technisch binnenschrijnwerk, bestaande uit het slankste houten profielsysteem in de markt.

Eurowall-Impact_2

Recticel Impact

The Recticel Impact product range consist of insulation panels with 25% bio-circular material for 43%* CO2 savings.

Muurtuin_Bjorn-Leen-Gevel

Total value wall – muurtuin

Levende bouwschil met waterzuivering als extra functie

Gyproc_Kamp-C-26-of-29-Large

Gyproc LOOPD – circulair bouwen met herbruikbare wanden

De Gyproc® LOOPD® productlijn is een innovatief voegsysteem dat na gebruik gemakkelijk verwijderbaar is waardoor Gyproc® wanden probleemloos en zonder beschadiging gedemonteerd en hergebruikt worden.

BuildUp_IMG-20210920-WA0019

BuildUp Retrofit

Offsite duurzaam geproduceerde panelen voor de energetische renovatie van gevels en daken waarmee gebouwen en huizen in 24u energieneutraal kunnen gemaakt worden.

OEPC_GO_Scholengroep_Xpert-2

OEPC-contract voor GO! Scholengroep Xpert

Dankzij het energieprestatiecontract voor negen sites en vijftien scholen bespaart GO! Scholengroep Xpert in Noord-Limburg jaarlijks meer dan 4000 ton CO2 wat overeenkomt met het aanplanten van maar liefst 350 hectare bos.

ESCO_Geiser_Quartier_Bleu-b

ESCO Geiser

De Energy Service Company (ESCO) Geiser financiert en exploiteert in Hasselt het energienet dat Quartier Bleu voorziet van groene en betaalbare verwarming en koeling, door gebruik te maken van geothermische energieopslag.

Arcadis_Biodiversity-tool-3

Arcadis Biodiversity Net Gain Calculator

De Biodiversity Net Gain Calculator van Arcadis is een innovatieve tool die bedrijven, vastgoedontwikkelaars en overheden helpt om de biodiversiteit op hun bedrijven- en projectsites te kwantificeren en te verbeteren.

ATELIER-TOM-VANHEE_PASSIVEPENTHOUSE-BXL_unused-attic-as-building-plot_©Stijn-Bollaert2

A rooftop as building plot. passive penthouse brussel

Compact maar ruimtelijk wonen in een dens stadsweefsel door een onbenutte zolder te transformeren tot een passieve duplex-dakwoning

Awards

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top