#BCA 2022

Kandidaten

Awards

BCA_logo
Fastest grower in the construction sector
(powered by Trends
Business Information)
Fastest grower in the construction sector
(powered by Trends
Business Information)

Deze prijs gaat naar de snelst groeiende onderneming in de bouwindustrie in 2023. De winnaar wordt bepaald op basis van de statistieken van het magazine van Trends.

Climate Future Construction Project
(powered by ORI)

Renson Outdoor

Renson bouwde voor z’n snel groeiende outdoor living afdeling een compleet nieuwe site in Kruisem, met achter de 380m lange gevel langs de E17 een NOA outdoor living experience center, kantoren en future proof productie. “Creating healthy spaces” in de praktijk, met een minimale ecologische voetafdruk in een omgeving met oog voor mens en natuur.

Duurzame modelwoningen Aarschot

Hooyberghs (B&R Bouwgroep) gaat 100% voor duurzame innovatie bij bouw van 6 groepswoningen in Aarschot, waarbij er uitgebreid aandacht wordt besteed aan de mogelijke terugverdientijd en de financiële haalbaarheid van het totaalproject

Multi

Het is de grondige transformatie van de voormalige Philipstoren

Verkeerscomplex Hector Henneaulaan

Transformatie van een oude, unimodale brug over de Ring rond Brussel naar een duurzame toekomst met focus op verkeersveiligheid en plaats voor de actieve weggebruiker dankzij een integraal ontwerp dat ook sterke ecologische troeven biedt.

Sportoase ‘De Watermolen’ sport- en recreatiecentrum

Een CO2-neutraal nieuw sport- en recreatiecentrum bestaande uit een olympisch 50m-bad, een25m-bad, 900 m² recreatief water, een wellness center, fitness, polyvalente ruimte en cafetaria.

Silo’s & Molens van Orshoven Leuven – maakleerplek

Circulaire reconversie van historisch erfgoed tot maakleerplek.

Portier 51

Dit circulair pilootproject voorziet op de voormalige Mechelse bibliotheeksite in de realisatie van 22 duurzame woningen met nieuwe openbare ruimte, een collectieve tuin en een daktuin.

Ledegem wordt Leaudegem

Een cocreatieve, naturebased, extensieve oplossing voor Huishoudelijk Afvalwater binnen het Collectief te Optimaliseren Buitengebied.

Campus Aquafin

Campus Aquafin is een duurzaam, circulaire en groen hoofdkantoor dat fungeert als aangename ontmoetingsplek voor partners en externen.

O3 SHIFT Lier

Als Kempische ontwikkelaar, bouwer, investeerder en beheerder realiseert O3 SHIFT dankzij duurzame materialen, slimme processen en innovatieve energiesystemen, CO2 neutrale en energieneutrale residentiële nieuwbouwprojecten.

Eeklo Wegelpark,
Burg. L. Pussemierstraat

Een toonaangevend nieuwbouwproject in het levendige Eeklo.

Climate Future Product/Concept
(powered by ORI)

Gent Waste Brick for DinG (Design Museum Gent)

De Gent Waste Brick voor DING is een koolstofarme gevelsteen die van gerecycleerd afvalmateriaal uit Gent wordt gemaakt. Hij werd ontwikkeld voor de bouw van de nieuwe vleugel van Design Museum Gent.

Forestlines

Het Forestlines zet onbehandeld hout als meest ecologische grondstof weer bovenaan in de lijst van grondstoffen voor de bouw.

Drowa Isolatiechips

Isoleren van kruipruimtes onder woningen met gecertificeerde Drowa isolatiechips die grotendeels gemaakt zijn van gerecycled plastic en vocht kunnen tegenhouden zodat de warmte isolerende werking wordt versterkt.

CIRCL

CIRCL bouwt op iedere kavel in België; in één minuut digitaal, in 6 weken fysiek, door een combinatie van een radicaal digitale aanpak met een circulair conceptueel bouwconcept

Biotransfomer Circologic/Circ

Lokaal groen gas uit keukenafval en voedselresten opwekken en rechtstreeks terug in de installatie gebruiken zodat het milieu sterk gespaard wordt, de energietransitie versneld wordt en sterk bespaard wordt op de energierekening.

Belgian Alliance for Sustainable Construction

De Alliantie is een netwerk van partners in de Belgische bouwwaardeketen met als missie het integreren en stimuleren van duurzame ontwikkeling op micro- en macroniveau in de Belgische bouwsector met de verschillende partners in de keten, alsmede het vergroten van de positieve impact van de sector op basis van een gemeenschappelijke en holistische visie op innovatie, duurzaamheid en kwaliteit, en het versnellen van de overgang van de sector naar de Europese Green Deal-agenda, de uitwerking daarvan in het Nieuwe Europese Bauhaus en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

ALHO 3D-bouwsysteem

Vernieuwend bouwsysteem dat door industriële 3D-bouw op een ongezien korte werftijd, kwalitatieve, duurzame en flexibele – zelfs herinzetbare – gebouwen maakt.

Belgian Construction Project
(powered by Autodesk)

Woning lapk

Vernieuwbouw van een rijwoning om (sociaal) te verhuren in een rustige stadswijk te Kortrijk.

Skilpod Hoedhaarsite Lokeren

Een wijk in één week.

Vakantiepark Roompot

APK Group bundelt synergetische krachten voor de realisatie van Vakantiepark Roompot.

RTBF Media Square

Het project bestaat uit de bouw van de nieuwe hoofdzetel van de RTBF op de Reyers-site in Brussel.

O3 SHIFT Lier

71 residentiële klimaatneutrale & energieneutrale nieuwbouwappartementen in Lier.

Hoost

Een kleurrijke toren een de Belgische kust waarin een politiekantoor, bibliotheek, retail en een 90-tal appartementen gehuisvest zijn en opgebouwd worden door de projectontwikkelaar CAAAP en uitgevoerd door de Artes Group.

Hangar 26-27

De renovatie van Hangar 26-27 aan de Antwerpse Schelde is een voorbeeld van Vlaamse innovatie, circulariteit en duurzaamheid.

De Linde 8

Nieuwe loods in oude jas.

DBME Bewel

Ontwerp, bouw, onderhoud en energieprestatiegarantie van het nieuwe, energiezuinige en duurzame hoofdkantoor voor de centrale diensten van Bewel.

Brug over het Verbindingsdok in Zeebrugge

Het project betreft een design & built voor een 400m lange brug met 2 vaste betonnen aanbruggen en in het midden een stalen draaibrug met een lengte van 131m.

WZC Populierenhof

Het Populierenhof is een cluster van ouderenzorg, buitenschoolse kinderopvang en welzijnzorg op site, met een woonzorgcentrum, assistentiewoningen, een dienstencentrum en een dagverzorgingscentrum.

Smart Innovation
(powered by AFAS)

Skilpod Hoedhaarsite Lokeren

Een wijk in één week.

Het digitaliseren van het beheer van onze receptie

Op basis van het door ons geïmplementeerde product Letsbuild Aproplan voeren wij samen met de opdrachtgever en de architect de acceptatie- en controlewerkzaamheden uit.

Verkeerscomplex Hector Henneaulaan

Transformatie van een oude, unimodale brug over de Ring rond Brussel naar een duurzame toekomst met focus op verkeersveiligheid en plaats voor de actieve weggebruiker dankzij een integraal ontwerp dat ook sterke ecologische troeven biedt.

LDCwood – ThermoWood®

LDCwood is de (enige) Belgische producent van ThermoWood®, een 100% natuurlijke verduurzamingstechniek op basis van warmte, water en stoom om snelgroeiend zachthout geschikt te maken voor buitentoepassingen.

Studio appartementen in het hart van Brussel

In opdracht van de bekende projectontwikkelaar Urbicoon hebben we 20 Slimme Aanpasbare Modules gerealiseerd voor studio appartementen in het Brusselse

Sustainable Energy Distribution System

SEDS is een future-proof systeem dat collectieve wooneenheden op een energie-efficiënte manier voorziet van sanitair warm water en een seizoensgebonden comforttemperatuur.

Qrew by FixForm

Community building door oplossing gericht te werken, dankzij Qrew by FixForm kan je heel eenvoudig eender welk probleem melden, beheren en oplossen.

Prefab techniekenkokers, op naar integratie 2.0

Op basis van een vooruitstrevend BIM model, in nauw overleg met studiebureau, architect, bouwpromotor en technieken-integrator, zijn we in staat prefab kokers van min. drie verdieping hoog in 1 keer te plaatsen in allerhande gebouwen (appartementen / industrie / …), dit voor zowel HVAC, sanitair èn elektriciteit voorzieningen.

Houten paviljoenen Cité Modèle

Bouw van 20 geprefabriceerde modulaire houten sociale woningen in Laken

Mobilidata

Mobilidata zorgt voor de verbinding van de bestaande weginfrastructuur met een digitale data-infrastructuur zodat geconnecteerde technologische verkeersoplossingen mogelijk worden met focus op meer verkeersveiligheid en -leefbaarheid, doorstroming, minder CO2-uitstoot en een betere luchtkwaliteit in Vlaanderen.

Loxone Miniserver

De Loxone Miniserver zorgt voor een optimaal en efficiënt energiemanagement: oplossing voor de niet langer terugdraaiende teller, energiezuinige installatie, efficiënt omgaan met energie …

Renotec – IT-innovation for the future

Digitaal transformatieplan voor de groep Renotec

Gevangenisdorp Haren

Een innovatief en duurzaam gevangenismodel voor een detentie in humane omstandigheden.

Dakserre Agrotopia

Agrotopia is een innovatieve onderzoek- en demonstratieserre waarmee praktijkcentrum Inagro stappen wenst te zetten richting hoogtechnologische glastuinbouw, door deze serre als voorbeeld te gebruiken voor de toekomstige voedselproductie in de stad, intensief ruimtegebruik, circulair energie- en watergebruik en verduurzaming van de glastuinbouw.

Brabantnet Ringtrambus: slimme busbaan op de Sint-Annalaan

Slimme Busbaan combineert een vrije bedding voor de Ringtrambus van 24m lengte met fietspaden, parkeermogelijkheden en een optimale doorstroming voor OV en de wagen binnen het krappe profiel van de Sint Annalaan, een primeur in Vlaanderen.

marXact UNI-Complete

Zeer eenvoudig digitaal inmeten en uitzetten met centimeter nauwkeurigheid, zonder kennis van landmeten, zodat iedere grondwerker zelf zijn inmeetwerkzaamheden kan verrichten.

Communication Award
(powered by Federale Verzekering)

Reynaers Aluminium Wonen in Duurzame Schoonheid

Reynaers Aluminium is specialist in de ontwikkeling, de verdeling en de verkoop van aluminium oplossingen voor de fabricage van ramen, deuren en veranda’s.

Vastgoedmarketing 2.0

Brody betrekt doelbewust vastgoed- en bouwpartners in haar holistische marketingaanpak door middel van boeiende podcasts, een persoonlijk bedrijfsmagazine en C-level events.

Urban WebMap

Een interactieve communicatie- en participatietool voor het brede publiek.

Gerecycleerde aggregaten

Een communicatiecampagne ter bevordering van het gebruik van gerecycleerde aggregaten uit bouwafval op openbare en particuliere bouwplaatsen, met als doel de bouwsector te overtuigen van de technische en milieukwaliteiten om een grotere integratie ervan in weg- en bouwwerken aan te moedigen.

Vrouwen op de werf

In samenwerking met het communicatie- en productieteam van ons bedrijf hebben we een video gemaakt om het werken op een bouwplaats te promoten en mensen aan te moedigen om te studeren of te solliciteren naar een baan in de bouwsector.

Fietsbrug Vijfstraten

De fietsbrug Vijfstraten is al jaren een veelbesproken project en samen met Provincie Oost-Vlaanderen & Stad Sint-Niklaas wilden we ervoor zorgen dat “the missing link” positief ontvangen werd naar de buurtbewoners toe.

Elia Mobile

Elia Mobile is een mobiele ontmoetingsplaats van Elia die in het hele land wordt ingezet. Zo informeert Elia burgers over de energietransitie en werken aan het elektriciteitsnet in hun buurt.

De Deurduwers

Met oog op een hoge nood aan nieuwe werkkrachten en het verbeteren van het retentiebeleid, ontwikkelden we een employer branding campagne om talenten aan te trekken en te behouden.

Betonlook mooier dan echte beton

Omdat we duidelijk het verschil willen maken in onze aanpak naar de opdrachtgever in communicatie, transparantie en techniciteit spelen we ook daarop in na afloop van de werken. We brengen bij oplevering een ecozak mee van Maison Finie met een mooi flesje erin en een gepersonaliseerde kaart om de klant te feliciteren met hun “nieuwe mooie gevel/ woning/project.”

#SamenSuccesvol

Door middel van onze #SamenSuccesvol campagne willen we onze medewerkers motiveren en inspireren om op een succesvolle manier samen te werken; met elkaar en met alle andere externe stakeholders.

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top