#BCA nieuws

SUMMIT One Vanderbilt
New-York

Starconstruct werkte als Oost-Vlaams bedrijf mee aan de spectaculaire glazen liften voor één van Amerika’s grootste projecten, SUMMIT One Vanderbilt in New-York.
One Vanderbilt is een wolkenkrabber van 450 meter hoog in Manhattan, voorzien van 2 glazen liften met allerlei licht- en geluidseffecten die aan de buitenkant van de wolkenkrabber hangen.
SUMMIT One Vanderbilt, een 6000 vierkante meter grote ruimte bovenin het gebouw, is het nieuwste uitkijkpunt van New York en strekt zich uit over vier verdiepingen. Het is vanaf 21 oktober toegankelijk voor het publiek. The SUMMIT biedt bezoekers verschillende mogelijkheden om New York te ervaren vanaf een indrukwekkende hoogte. Verschillende skyboxen met de naam Levitation steken uit het omhulsel van het gebouw, waardoor gebruikers op een glazen vloer kunnen stappen die 324 meter boven het straatniveau ligt. Het idee van reflectie is het centrale thema van de doorloopervaring Transcendence, het eerste hoofdstuk van de kunstinstallatie Air, ontworpen door Kenzo Digital. Het project, een mix van geluid, licht en productieontwerp, creëert een complexe omgeving van spiegels en posities van elementen, waardoor de indruk van grenzeloze ruimte wordt gewekt.
De waaghalzen kunnen nog hoger gaan naar het hoogste panoramische uitkijkpunt in Midtown met Ascent, ’s werelds grootste volledig glazen buitenliften met glazen vloer.
Laat het nu net die grootste liften zijn waarvan Starconstruct de volledige engineering gedaan heeft zoals studie en ontwikkeling, glassterkte berekeningen, levering van speciale puntbevestigingen en glastoebehoren. Dit allemaal in samenwerking met Cimolai Technolgy en Finnglass.

Recente nieuwsberichten

Aanleg parkeerterrein “De Kiem” te Kapelle -op-den-Bos

Gemeente Kapelle-op-den-Bos heeft parkeerterrein de Kiem aangelegd als eerste fase in de vernieuwing van de omgeving van basisschool de Kiem. ...
Lees meer

Ben De Swaef

Strategic Account Executive BeNeLux, Autodesk
Lees meer

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top