#BCA kandidaten

NOA Plaza

Dit project is genommineerd voor een Belgian Construction Award - deel het nu met je netwerk!

De architecturale grasdalen en tegels uit gewapend beton van Deer creëren of herstellen de balans tussen mens, natuur en water in stedelijke omgevingen. Onze constructies combineren compromisloos design, functionaliteit en duurzaamheid op het hoogst mogelijke niveau, en vormen zo een duurzame oplossing voor publieke ruimtes die de eigenschappen van verharding met natuur moeten combineren.

Onze innovatieve grasdallen van gewapend beton vormen de basis voor de Plaza in park van Noa Outdoor Living. Met onze organische vormen (full tile & Straight) creëert het project een harmonieuze eenheid in het park. Voorheen bestond deze Plaza uit steentjes, die geen hoogwaardige toevoeging boden aan het inspiratiepark. Dankzij de upgrade met onze organische grasdallen heeft het park een upgrade gekregen naar een hoogstaander niveau.

De grasdallen zijn gemakkelijk om op te lopen en geschikt voor incidenteel zwaar verkeer. Door hun ruwe structuur dragen ze bij aan een brutalistisch uiterlijk. De grasdallen werden voor dit project voorzien in het grijs, maar deze zijn ook beschikbaar in het groen, anthraciet en terrecotta.

Dankzij het ‘puzzelsysteem’ achter deze organische grasdallen kunnen ze eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld om zo een natuurlijk pad te vormen. Dit systeem vergemakkelijkt ook de plaatsing voor (tuin)aannemers. Voor de plaatsing van onze betondallen bieden wij een op maat ontworpen klem aan, die klanten kunnen huren of kopen. Dankzij het hefboomsysteem is de plaatsing eenvoudig en kan de dal met behulp van een heftruck nauwkeurig op de juiste plek worden gelegd.

In tegenstelling tot ter plaatse gestort beton, heeft de organische tegel (straight) openingen die het water gemakkelijk in de grond laten doordringen. Omdat waterdoorlaatbaarheid en ontharding belangrijke onderwerpen zijn, willen wij als betonproducent ook ons steentje bijdragen. Het was voor ons een logische stap om ons productassortiment uit te breiden en zo onze sector op een vernieuwende manier onder de aandacht te brengen.

We geloven in het vormgeven van een toekomst waarin verharding hand in hand gaat met zowel duurzaamheid als esthetiek. Daarom zijn onze constructies meer dan louter functioneel: ze integreren compromisloos design, functionaliteit en duurzaamheid.

#BCA24

BCA_log-horiz

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top