#BCA kandidaten

The Circle

Dit project is genommineerd voor een Belgian Construction Award - deel het nu met je netwerk!

Link naar de video van het project ->

Circulair bouwen is de toekomst! Als driver van innovatie in de betonbouw voelden wij ons verplicht volop in te zetten op circulariteit! Zo’n drie jaar geleden zijn wij gestart met de ontwikkeling van ons nieuwe circulaire en demontabele bouwconcept “The Circle”. Niet het gebouw van de toekomst maar juist bouwstenen van de toekomst waren ons belangrijkste uitgangspunt. Onze innovatieve 3D-tool kent alle details van de bouwstenen waardoor je heel snel samen met de klant een definitief ontwerp, de structuurplannen en de totale investering kunt realiseren. Ons mantra is weinig tot geen materiaal verlies; binnen The Circle is 70 % van alle bouwstenen circulair in re-use en 25% van de bouwstenen zijn volledig recyclebaar. Wij vinden het belangrijk ons niet alleen te focussen op de operationele CO2 reductie maar ook op “embodied carbon”. Nu kijkt men voornamelijk naar vermindering van de operationele CO2 -emissies van de gebouwde omgeving. Emissies die vrijkomen aan het einde van de levensduur, zoals sloop van materialen blijven met The Circle tot een minimum beperkt.
Met name het demontabele karakter zorgt voor een significant hogere score op BREEAM waardoor een “Excellent” score ons minimale uitgangspunt is.

#BCA24

BCA_log-horiz

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top