#BCA nieuws

Eden Tower

Eden Tower
Jaspers-Eyers Architects en TLBS, Initial project Jahn – MK

Sterk staaltje vergroening
Vlak bij het station in het centrum van Frankfurt, op een boogscheut van de Messe, ligt Eden Tower. Het project is een samenwerking van Jaspers-Eyers Architects en TLBS, naar een ontwerp van Jahn-MK. Wat de 100 meter hoge woontoren met name bijzonder maakt, zijn de meer dan 185.000 planten die 20% van de gevel bedekken. Tien verticale groene lijnen lopen helemaal van boven tot beneden, langs de buitengevel. De groenzuilen zijn meteen ook de scheidingslijnen tussen de verschillende appartementen, die op die manier de natuur via hun terras binnenkrijgen.

Meer dan esthetiek
De groene toren heeft niet alleen een esthetische functie. Hij past in de strijd tegen het urban heat island-effect, waarbij de temperatuur in stedelijke gebieden opmerkelijk hoger ligt dan in landelijke zones. Groene zones gaan dat effect tegen en dragen aanzienlijk bij tot het welzijn van de bewoners. Ook gebouwen worden daarvoor maximaal benut.

Huzarenstukje
Technisch gezien zijn de groenzuilen een huzarenstukje. Een systeem met zakjes achter de planten zorgt voor de watertoevoer. Erachter zit een vlies dat water vasthoudt. De planten zelf moeten niet alleen bestand zijn tegen het westerse klimaat, maar ook tegen de hoogte van de toren. De opbouw en onderliggende structuur beantwoorden daarnaast uiteraard aan de hoogste eisen wat (brand)veiligheid betreft.

Recente nieuwsberichten

Aanleg parkeerterrein “De Kiem” te Kapelle -op-den-Bos

Gemeente Kapelle-op-den-Bos heeft parkeerterrein de Kiem aangelegd als eerste fase in de vernieuwing van de omgeving van basisschool de Kiem. ...
Lees meer

Ben De Swaef

Strategic Account Executive BeNeLux, Autodesk
Lees meer

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top