#BCA GENOMINEERDEN BOUWVROUW / BOUWMAN / YOUNG CONSTRUCTION PERSONALITY VAN HET JAAR

Emma Callens

Naam, voornaam: Callens  Emma 
Geboorteplaats en -datum:
Tielt, 29/03/1995 
Status? Kinderen?
Geen kinderen, 8 jaar samen met vriend Zeger Coghe 
Huidige functie + bedrijf:
 Zaakvoerster EMC Greenroofs 


Waarden: Samenwerken, duurzaam, ambitie

Levensmotto: Het gras is altijd groener op een dak!

Omschrijf het voorbije professionele jaar 2022 in 3 woorden: Dankbaar, Dynamisch, Gepassioneerd

Mijn naam is Emma Callens, 28 jaar en opgegroeid in het West-Vlaamse Ruiselede. Ondernemerschap zit in onze familie en werd me met de paplepel ingegeven. Mijn vader heeft 35 jaar een tuinaannemersbedrijf gehad waar ik als 12-jarige voor het eerst in aanraking kwam met daktuinen. De passie voor groendaken is nooit meer weggegaan. Na mijn studies KMO-management & master in Handelswetenschappen Commercieel Beleid ben ik op 9 juli 2018 gestart met EMC Greenroofs.

EMC Greenroofs staat in voor ontwerp, advies, aanleg én onderhoud van groendaken en daktuinen. Deze bieden een antwoord op de hedendaagse uitdagingen van verstedelijking en de klimaatproblematiek.

In 2018 zijn we gestart met 2, op vandaag zijn we met 13 medewerkers, met ambitie om verder te groeien.

Daarnaast zijn we gestart met het bouwen van een nieuwe site te Aalter waar we groen optimaal willen integreren en demonsteren. De nieuwe site ligt aan het water waardoor we jaarlijks 20 000 km transport over de weg besparen.

In Aalter voorzien we een onderzoeksruimte waar we nieuwe materialen kunnen testen en onderzoeken om nadien de kennis te delen met architecten, studiebureaus, universiteiten. We willen als het ware een kenniscentrum worden over groendaken en daktuinen zodat deze op een duurzame manier worden geïntegreerd in de gebouwen van morgen.

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top