#BCA nieuws

MANHATTAN

Manhattan is een emblematisch gebouw in de Noordwijk van Brussel, gebouwd in de jaren 70. Voor Victory Real Estate voerde BESIX de volledige renovatie uit, in consortium met Louis De Waele. Deze renovatie, waarvan de architectuur werd ontworpen door Jaspers-Eyers Architects, past in een duurzame ethiek, een duidelijke keuze die beantwoordt aan de wens om er een voorbeeldgebouw van te maken (BREEAM Excellent), zowel op het gebied van comfort en toegankelijkheid als op milieugebied. Een voorbeeld dat beantwoordt aan de hoogdringendheid van de energietransitie, door aan te tonen dat de gebouwen van onze steden, als belangrijke oorzaak van de CO2 voetafdruk, ook de oplossing zijn!

Deze duurzame aanpak is tweeledig. Het betreft het renovatieproces zelf en het gedrag van het gebouw op lange termijn:

  • Wat het renovatieproces betreft, omvatte het project de volledige vernieuwing van het interieur van het gebouw, de creatie van een nieuwe voorgevel en de toevoeging van twee verdiepingen. De uitdagingen waren talrijk. Het behoud van de bestaande betonstructuur van 28.000 ton, dat een aanzienlijke vermindering van de CO2 voetafdruk van het project betekent, vereiste ingenieuze en creatieve technische expertise van de ingenieurs. Bovendien moest de modernste technologie toegepast worden, zeker aangezien de beschikbare gegevens van het oude gebouw onnauwkeurig bleken of in sommige gevallen er geen plannen beschikbaar waren.
  • Op lange termijn zal Manhattan een toonbeeld op vlak van duurzaamheid zijn en een voorbeeld van een ‘smart building’ van topkwaliteit. Het slimme gebouw wordt digitaal opgewaardeerd door aug.e, een bedrijf gezamenlijk opgericht door BESIX en Proximus.

Recente nieuwsberichten

Aanleg parkeerterrein “De Kiem” te Kapelle -op-den-Bos

Gemeente Kapelle-op-den-Bos heeft parkeerterrein de Kiem aangelegd als eerste fase in de vernieuwing van de omgeving van basisschool de Kiem. ...
Lees meer

Ben De Swaef

Strategic Account Executive BeNeLux, Autodesk
Lees meer

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top