#BCA GENOMINEERDEN BOUWVROUW / BOUWMAN / YOUNG CONSTRUCTION PERSONALITY VAN HET JAAR

Peggy Bovens

Naam, voornaam: Bovens Peggy
Geboorteplaats en -datum:
Oudenaarde 11 maart 1968
Status? Kinderen?
Gehuwd met Geert Vinken. Moeder van Wannes Vinken (°2000) en Dries Vinken (°2001). 
Huidige functie + bedrijf:
mede-eigenaar en zaakvoerder van PB calc & consult


Waarden: transparantie, discipline, verantwoordelijkheidszin en empathie

Levensmotto: leven en laten leven

Omschrijf het voorbije professionele jaar 2022 in 3 woorden: doorbraak – fascinerend – keiplezant!

De initieel, klassieke carrière van ir.arch. Peggy Bovens situeert zich in de werkvoorbereiding en calculatie inclusief de nodige frustratie door gebrek aan efficiëntie in onze bouwsector.

In 2006 gooit ze het roer om en start een eigen calculatie- & consultancy bureau.
In 2008 volgt een IWT subsidie om “BouwData, een nieuw model voor het bouwproces” te ontwikkelen. Dit is gedurende 15 jaar onderbouwd door nieuwe normen & standaarden én succesvol getoetst in de praktijk o.a. bij de nieuwbouw AZ St Maarten in Mechelen.

“Cost, communication & circularity” zijn ondertussen de sleutelwoorden: geen kostenbeheersing zonder communicatie en geen vooruitgang zonder kostenkengetallen te recycleren uit afgewerkte dossiers.

BouwData vormt de basis voor de whitepaper “Eénduidig framework voor nacalculatie en 5D BIM” uitgegeven door Agentschap Facilitair Bedrijf dat vanaf 2023 verplicht te volgen is bij hun architectuurwedstrijden. Om dit in de praktijk te laten slagen, investeerde ze zelf in een Datapool en vormt ze in werkgroepen een “brugfunctie” tussen academici, overheid en bedrijven om standaardisatie tot stand te brengen.

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top