#BCA nieuws

Spider

Het belangrijkste bij ontwerpen en bouwen is communicatie. We gebruiken hiervoor hoofdzakelijk een BIM-proces. Voor sommige noodzakelijke communicatie en processen, voldoet de bestaande standaard software niet. Daarom hebben we de keuze gemaakt om hiervoor onze eigen software en tools te ontwikkelen.

Voorontwerp
In het begin van het ontwerpproces is er meestal geen 3D BIM-model waarin alle disciplines (architectuur, stabiliteit en technieken) worden opgenomen. Het is bovendien in deze fase van het project dat er heel veel wijzigingen worden doorgevoerd, waardoor er een wildgroei aan data kan ontstaan. Om deze data te centraliseren en makkelijk onderling te communiceren, hebben we een interne tool gemaakt die het mogelijk maakt om data die ingenieurs meten of berekenen op te slaan en te delen met andere collega’s uit het ontwerpteam. Via onze tool wordt de data gecentraliseerd, toegankelijk en filterbaar gemaakt voor iedereen.

Tijdens ontwerp
Verder in het proces, als er al BIM-model is, hebben we een add-in in Revit ontwikkeld. Deze applicatie kan informatie exporteren en importeren van Revit naar de database en terug. We kunnen hiermee ook ander databases of bijvoorbeeld Excel documenten koppelen aan het model. Op de database is er een online platform gebouwd. De functies van dit platform zijn data inzicht geven, query’s, filtering. Dat stelt ons bijvoorbeeld in staat automatische controle van het BIM-model te doen ,take-offs, automatisch tekenen in het model. Via onze applicatie kunnen we zo ook makkelijk impliciete data verzamelen en meegeven aan ons BIM-model, waardoor deze informatie ook makkelijk hanteerbaar wordt.

Recente nieuwsberichten

Aanleg parkeerterrein “De Kiem” te Kapelle -op-den-Bos

Gemeente Kapelle-op-den-Bos heeft parkeerterrein de Kiem aangelegd als eerste fase in de vernieuwing van de omgeving van basisschool de Kiem. ...
Lees meer

Ben De Swaef

Strategic Account Executive BeNeLux, Autodesk
Lees meer

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top