#BCA GENOMINEERDEN BOUWVROUW / BOUWMAN / YOUNG CONSTRUCTION PERSONALITY VAN HET JAAR

Tom Willemen

Naam, voornaam: Willemen Tom
Geboorteplaats en -datum:
Geboren op 30/4/1975 in Bonheiden
Status? Kinderen?
Ongehuwd, geen kinderen.
Huidige functie + bedrijf:
voorzitter raad van bestuur van Willemen Groep en daarnaast een hele reeks mandaten binnen de sector


Waarden: respect, samenwerking en ondernemerschap.

Levensmotto: “Leven is bouwen”, een verwijzing naar mijn grootvader.

Omschrijf het voorbije professionele jaar 2022 in 3 woorden: perfect storm – team – agility 

Tom studeerde in 1998 af aan de KU Leuven als burgerlijk ingenieur bouwkunde en begon daarna op de calculatiedienst van Willemen, een Belgische familiale bouwgroep die thuis is in tal van segmenten van de bouwmarkt, zoals gebouwen, burgerlijke bouwkunde, wegenbouw, technieken en projectontwikkeling. Na enkele jaren als projectleider groeide hij door tot op directieniveau. Bij de overname van Aswebo (nu Willemen Infra) in 2011 werd hij daar co-CEO. In 2016 nam hij de fakkel van CEO van Willemen Groep over van zijn vader Johan, die hij op zijn beurt eind 2022 doorgaf aan de eerste externe CEO in het familiebedrijf. Sinds juni is hij voorzitter van de Raad van Bestuur. In deze rol werkt hij voornamelijk aan de strategische uitbouw van de Groep en met innovatie in de bouw en de vraag hoe digitalisatie en nieuwe technologieën de mensen in de bouw kunnen helpen bij het beter, efficiënter en duurzamer realiseren van bouwprojecten.

Tom is ook actief in verschillende sectororganisaties. Hij zetelt in een aantal adviesraden en raden van bestuur, waaronder die van Embuild, COPRO en ADEB-VBA. Bij Buildwise (het innovatiecentrum van de bouw) is hij voorzitter van het visiecomité.

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top