#BCA nieuws

Networks Smart Hub Forest

Banimmo heeft het vroegere hoofdkwartier van Unilever te Vorst grondig gerenoveerd om zijn inzichten op gebied van diensten en flexibel/hybride werken in praktijk te brengen. Het gebouw -omgedoopt tot Networks Forest – is zeer goed bereikbaar met zowel de wagen, openbaar vervoer als de fiets, en biedt met zijn unieke atrium en aangename tuin, een ware oase voor zijn huurders.
Binnen het gebouw werd in samenwerking met Smart Building specialist DAGO een verdieping volledig uitgewerkt met Smart Building technologie, zodat Activity Based Working en Safely Back To Work ten volle ondersteund worden. Welkom in de Networks Smart Hub!


Via een netwerk van honderden sensoren in het plafond worden permanent ontelbare parameters geregistreerd die niet enkel het gebruik en verbruik van het gebouw opslaan maar tevens deze data ter beschikking stellen voor tientallen use cases ten bate van de medewerkers en diensten.
In de Smart Hub staat de beleving van de gebruiker centraal : “bedien je kantoor vanuit je handpalm”. Hij kan via de app op zijn smartphone toegang krijgen tot zijn kantoor, en verlichting en HVAC zelf aansturen. Verder kan hij op elk tijdstip en van overal zijn geprefereerde werkplek (incl. parking) of meeting room in het gebouw reserveren.
Tenslotte biedt de technologie totaal nieuwe mogelijkheden om het gebouw te monitoren, en efficiënter, veiliger en duurzamer uit te baten. Een voorbeeld hiervan zijn de de Corona heatmaps, waarbij iedereen real time kan zien waar de Corona regels eventueel overschreden worden, en welke zones het veiligst zijn.

Recente nieuwsberichten

Renson Outdoor

Renson bouwde voor z’n snel groeiende outdoor living afdeling een compleet nieuwe site in Kruisem, met achter de 380m lange ...
Lees meer

Duurzame modelwoningen Aarschot

Hooyberghs (B&R Bouwgroep) gaat 100% voor duurzame innovatie bij bouw van 6 groepswoningen in Aarschot, waarbij er uitgebreid aandacht wordt ...
Lees meer

#BCA23

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top