#BCA nieuws

Trek je beste pak aan voor de Belgian Construction Awards!

De tijdschriften Bouwkroniek en La Chronique blazen dit jaar respectievelijk 100 en 75  kaarsjes uit. Voor deze speciale gelegenheid willen ze eerbetoon brengen aan de bouwsector door een eerste editie van de Belgian Construction Awards te organiseren. Het event zal plaatsvinden op 10 december 2020 in het Château du Lac te Genval en het belooft een gala-avond te worden die alle knowhow, innovatievermogen en mannen en vrouwen uit de bouwsector zal laten schitteren. 

Het belonen van de pioneers uit de sector; met andere woorden de meest innovatieve en geavanceerde projecten, bedrijven en mensen:  dat is de essentie van deze eerste editie van de Belgian Construction Awards. De #BCA20 wil de nadruk leggen op één van de fundamentele waarden van de bouwsector: het innovatievermogen. En omdat de industrie zich bewust is van de rol die hij moet spelen bij het behoud van onze planeet, stelt hij deze innovatie ten dienste van het milieu. Maar dit zou niet mogelijk zijn zonder de tussenkomst van mannen en vrouwen die hierbij een leidende rol op zich nemen en de sector in staat om op een progressieve manier te evolueren.

Innovatie vereist moed en dat verdient een beloning!

De ceremonie van de Belgian Construction Awards wil de bouwsector in de bloemetjes zetten en de meest gedurfde en innovatieve bedrijven in de schijnwerpers zetten. Omwille van het succes van de BIM Awards en het belang van BIM voor de sector, zullen rond dit thema 3 prijzen worden uitgereikt (“BIM Award – Industrial, Tertiary and Residential Projects”; “BIM Award – Public Projects”; “BIM Award – Infrastructure Projects”). Daarnaast belonen de “Climate Proof Award” en de “Innovation Award” respectievelijk het project dat een belangrijke bijdrage levert aan de strijd tegen de klimaatverandering en het project dat zich onderscheidt door zijn innovatieve karakter. 

De winnaars zullen geselecteerd worden door een onafhankelijke jury van professionals: 

 • Filip Van der Linden (Bouwkroniek/La Chronique)
 • Ben De Swaef (Autodesk)
 • Ives Veelaert (Autodesk)
 • Christophe Hautier (ORI)
 • Pascale Hardy (GBB-BBG)
 • Hervé Camerlynck (FEBELCEM)
 • Stijn Mostmans (WTCB-CSTC-BBRI)
 • Prof. dr. ir. Lars De Laet (VUB)

Samen bouwen aan vandaag en de dag van morgen

Voor deze eerste editie van de Belgian Construction Awards, wenst de organisatie het werk van bijzondere mannen en vrouwen in de schijnwerpers zetten. Zo gaan de prijzen “Bouwman” en “Bouwvrouw van het jaar” naar de man en vrouw die zich in 2020 heeft weten te onderscheiden en die de bouwsector positief in beeld heeft gebracht. Dit kan een CEO van een bedrijf zijn, maar ook een minister, ambachtsman of kunstenaar. De drie genomineerden worden door de onderstaande mediajury gekozen :

 • Filip Van der Linden (Bouwkroniek / La Chronique)
 • Jo Kusseneers (Bouwunie)
 • Robert de Mûelenaere (Confederatie bouw)
 • Lieven van den Bogaerd (BReal)
 • Rik Neven (Architectura/Circubuild)

Zo zal de Bouwman en Bouwvrouw van het jaar verkozen worden door het publiek via een online stemsysteem, van 15 oktober tot en met 27 november. 

De Belgian Construction Awards bekronen eveneens de «Snelste groeier in de bouw». Deze prijs wordt toegekend worden op basis van de statistieken van het tijdschrift Trends en beloont het bedrijf dat van 1 december 2019 tot 30 november 2020 de sterkste groei in de bouwsector heeft doorgemaakt.

De avond zal ook het ideale moment zijn om te netwerken en contactgegevens uit te wisselen, zodat de sector kan groeien en mogelijk het ontstaan van toekomstige innovatieve en milieuvriendelijke projecten kan zien. Kandidaturen worden aanvaard vanaf 17 augustus 2020. Een jury bestaande uit professionals uit de sector en onder leiding van de redactie van Bouwkroniek en La Chronique zal de winnaars van elke award bekend maken op een gala-avond op 10 december 2020, ter gelegenheid van de Belgian Construction Awards. De winnaars en genomineerden worden in de vakbladen gepresenteerd.

Recente nieuwsberichten

Aanleg parkeerterrein “De Kiem” te Kapelle -op-den-Bos

Gemeente Kapelle-op-den-Bos heeft parkeerterrein de Kiem aangelegd als eerste fase in de vernieuwing van de omgeving van basisschool de Kiem. ...
Lees meer

Ben De Swaef

Strategic Account Executive BeNeLux, Autodesk
Lees meer

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top