#BCA nieuws

6 gouden tips om een bca award in de wacht te slepen #bca20


Op 17 augustus 2020 gaan de registraties voor de BELGIAN CONSTRUCTION AWARDS open. Het aanmaken en indienen van een dossier neemt best wat tijd in beslag en vele prospect-kandidaten vinden het moeilijk om hun winstkansen in te schatten.  “Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn dossier de gouden award in de wacht sleept?, is een vraag die we als organisatie wel vaker krijgen. Wel, het antwoord is eenvoudig : “er is nu eenmaal geen vaste formule.”

Gaat het om een groot of klein project, vertegenwoordig je een eenmanszaak, een KMO of een wereldfirma, lever je een dossier in dat één gebouw behandelt of meerdere gebouwen, het maakt allemaal geen verschil. Iedereen kan winnen. Inspireren is waar het om draait. Overtreft jouw project de verwachtingen en inspireert het tot innovatief en toekomstgericht denken?

Maar los daarvan delen we graag enkele tips mee opdat jullie een sterk dossier kunnen afleveren; een dossier dat op 10 december 2020 het goud mee naar huis neemt.

1. MAAK HET DE JURY GEMAKKELIJK

Het schrijven van een goed dossier is een hele kunst. Onze juryleden zullen, naast hun professionele verantwoordelijkheden, tijd vrijmaken om de dossiers door te nemen. Mogelijk moeten zij veel projecten behandelen en uiteraard lezen zij veel liever vlotte en inspiratievolle teksten dan chaotische teksten met fouten in. Stel dus een dossier op met nette lay-out met korte en bondige alinea’s. Overweeg om lange paragrafen met opsommingstekens op te splitsen, de aandacht te vestigen op ‘opvallende’ informatie en consistent te zijn met de opmaak van de titels en de nummering, zodat het verslag vloeiend en zinvol is.

2. HAAL DE BESTE COPYWRITER IN JEZELF NAAR BOVEN

Ongeacht het thema, ongeacht het verhaal, bij het lezen van een onbekende tekst, heeft een lezer steeds behoefte aan een vaste structuur. Er zijn verschillende manieren om structuur in je tekst aan te brengen, maar het gebruik van elementen zoals van titels, signaal-en verwijswoorden en alinea’s zijn een goede basis. Probeer je dossier te beginnen met een hoofdtitel die de aandacht trekt. En kies er misschien voor om deze titel te laten volgen door een paragraaf die de hoogtepunten samenvat. Daarna kan je het hoofdrapport met alle details weergeven.

3. ZORG VOOR EEN UNIEK KARAKTER

Hoe wens je je te profileren naar de jury toe? Hoe wil je dat zij jouw dossier herinneren? Hoe wil je je project omschrijven? Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw inzending anders is dan alle andere inzendingen die de jury ontvangt? Maak er iets speciaal van!

4. WIK EN WEEG JE WOORDEN ZORGVULDIG

Je hebt een beperkt aantal woorden, dus denk na over waar de nadruk moet liggen. Ga niet téveel uitweiden als het om feitelijke informatie gaat. Hou het kort en bondig, blijf bij de kern van de zak en aarzel niet om opsommingstekens te gebruiken. Gaat het om een innovatief, baanbrekend gedeelte, mag je uitgebreider zijn in je verhaal. Vergeet je verslag niet te herlezen en verwijder woorden en/of zinnen die niets aan het verhaal toevoegen.

5. GEBRUIK FOTO’S EN BEELDEN

Onze samenleving is meer dan ooit heel visueel ingesteld. De mens is primair visueel ingesteld. We gebruiken onze ogen voor een groot deel van onze communicatie; beeld en video worden alsmaar vaker als krachtige contentdragers aanzien. Neem dit mee en speel erop in. Het aanleveren van een videovoorstelling van het project is optioneel maar kan mogelijk het verschil maken bij de beoordeling ervan.

6. ONTWERP VANDAAG EN BOUW AAN DE TOEKOMST!

Onze aanwezigheid op deze planeet heeft een waanzinnig grote impact op het milieu. Als wij deze aarde bewoonbaar en leefbaar willen houden, dan hebben wij een gezamenlijke verantwoordelijkheid om stante pede veranderingen door te voeren.

De bouwsector speelt een belangrijke rol in die mentaliteitsverandering; maar als we ons met z’n allen inzetten voor een duurzame wereld, kunnen we het verschil maken. Bouwen aan een betere toekomst begint namelijk vandaag. Dit is een belangrijke boodschap die we met dit evenement naar buiten willen brengen. Laat dit toekomstgerichtheid denken ook doorschijnen in je dossier.

Veel succes voor iedereen! We kijken uit naar uw inzendingen.

Bron: https://www.cmya.co.uk/top-tips-for-writing-a-cmya-entry/

Recente nieuwsberichten

Aanleg parkeerterrein “De Kiem” te Kapelle -op-den-Bos

Gemeente Kapelle-op-den-Bos heeft parkeerterrein de Kiem aangelegd als eerste fase in de vernieuwing van de omgeving van basisschool de Kiem. ...
Lees meer

Ben De Swaef

Strategic Account Executive BeNeLux, Autodesk
Lees meer

#BCA24

BCA_logo

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top