#BCA GENOMINEERDEN BOUWVROUW / BOUWMAN / YOUNG CONSTRUCTION PERSONALITY VAN HET JAAR

Sophie D’hulst

Deze kandidaat is genomineerd voor een Belgian Construction Award - deel het nu met je netwerk!

Naam + voornaam: Sophie D’Hulst 

Geboorteplaats en -datum: Lier, 5 februari 1979 

Status? Kinderen? Getrouwd met Peter en trotse moeder van 3 kinderen: Magnus (14j), Camu (11j) en Pixie (9j) 

Jouw parcours op professioneel vlak: studeerde rechten in Namen, Leuven en Granada. Met haar diploma op zak breidde ze haar kennis verder uit aan de Vlerick Business school. 

Haar professionele loopbaan begon als kabinetsmedewerker Economische Zaken. In 2008 sloeg Sophie een nieuwe weg in door toe te treden tot het familiebedrijf D’Hulst – Van Rymenant, onder de vleugels van haar vader Patrick, die haar de knepen van het vak leerde. In tandem timmerden ze samen aan een mooi verhaal. In 2011 kocht Sophie samen met haar pa een externe investeerder uit en kwam het bedrijf terug volledig in familiale handen. 

In 2018 was Sophie klaar om helemaal op haar eigen benen te staan en kocht ze haar vader uit. Samen met haar team werkte ze een visie op de toekomst uit, wat resulteerde in een naamswijziging en rebranding. Het accent werd verlegd en de nieuwe baseline staat als een huis: dhulst’ bouwt van jou.   

Huidige functie + bedrijf: Gedelegeerd bestuurden bij bouwfirma dhulst’ in Lier. 

Jouw expertises: Commercieel inzicht, Strategisch en vrouwelijk leiderschap, Optimisme 

Waarden: Zorgzaamheid en mensgerichtheid, Integriteit, Duurzaamheid 

Levensmotto: “Ik geloof in karma. Wat je doet, krijg je terug”  en “Be the change you want to see in this world” 

Omschrijf het voorbije professionele jaar (2024) in 3 woorden: Lean, 3D-integratie, duurzame relaties 

In hoeverre is dit jaar 2024 een succes geweest voor jou? 2024 was een uitzonderlijk jaar voor dhulst’, waarin we grote stappen hebben gezet op het vlak van samenwerking en innovatie. We hebben geïnvesteerd in 3D-integratie en nieuwe bouwtechnieken die duurzaamheid centraal stellen, en zijn erin geslaagd om onze processen verder te optimaliseren. Het jaar werd extra bijzonder doordat we ons nieuwe kantoor konden betrekken, een ruimte die perfect weerspiegelt hoe we samenwerken: open, transparant en vol positieve energie. Dit kantoor staat symbool voor onze visie op de toekomst, waarin efficiëntie en verbondenheid hand in hand gaan. Onze klanten kiezen voor dhulst’ om wie we zijn en hoe we werken, en dat maakt dit jaar een absoluut succes. We bouwen niet alleen projecten, maar ook aan duurzame relaties. ‘dhulst’ bouwt van jou’ blijft een belofte die we elke dag waarmaken. 

Wat zeggen collega’s over jou?
Bernard Le Boudec (hoofd Financiën en Administratie)
 “Sophie geeft ruimte om iets te realiseren, kan goed delegeren. Sophie is een voluntarist die er altijd voor gaat, mét respect voor de medewerkers en andere stakeholders. “dhulst bouwt van jou” is geen vrijblijvend slogan, ze meent dit echt.” 

Lisa Raeymaekers (Coördinator design, build en innovatie)
“Wat het voor mij fijn maakt om met Sophie samen te werken is haar onuitputtelijke enthousiasme en positivisme. Bovendien vind ik Sophie zowel op intellectueel als op empathisch vlak bijzonder intelligent én ze heeft een heel straf geheugen als het over cijfers gaat. Ik verwonder me telkens weer over haar verfrissend vrouwelijke kijk op de dingen in een toch overwegend mannelijke (bouw)wereld.” 

Filip Verschueren (Technisch directeur)
“Sophie geeft iedereen rondom haar enorm veel vertrouwen en dat maakt dat je je werk op een autonome manier kan realiseren. Dankzij haar optimisme en positieve ingesteldheid vindt ze telkens weer de energie om haar ideeën in realiteit om te zetten. Bovendien beschikt Sophie over een immens geheugen waardoor ze zich razendsnel kan inwerken in nieuwe technieken. Haar sociaal engagement en inzet om van de wereld een betere plek te maken voor velen, werken aanstekelijk. Het zorgt ervoor dat je zelf ook zin hebt om daaraan mee te werken.” 

Korte tekst om jezelf voor te stellen:

Sophie D’Hulst is een krachtige en innovatieve leider in de Vlaamse bouwsector. Sinds 2017 staat ze aan het roer van dhulst’, het familiebedrijf dat ze met een duidelijke visie naar de toekomst heeft geleid. Na een succesvolle rebranding, waarbij het accent verschoof naar innovatie en duurzaamheid, heeft ze een stevige basis gelegd voor de volgende generatie bouwprojecten. Sophie’s aanpak combineert de rijke ervaring van haar vader met haar eigen frisse blik op de sector. Haar liefde voor architectuur en gedurfde projecten weerspiegelt zich in haar focus op duurzame relaties en technologische vooruitgang.  

Voor Sophie voelt dhulst’ als haar vierde kind, dat heel veel aandacht en energie vraagt. De uitdaging om het familiebedrijf verder te laten groeien, terwijl ze tegelijkertijd een goede balans probeert te vinden tussen haar werk en haar gezin, is niet altijd even evident.  

Haar leiderschap is gebaseerd op vertrouwen, verbondenheid en openheid. Ze zet sterk in op teamwork en wil dat alle betrokken partijen, van architecten tot dhulst’ bouwhelden, zich gewaardeerd voelen.  

dhulst’ is meer dan een bouwbedrijf; het is een visie op hoe bouwen een gezamenlijke inspanning is, gericht op innovatie, ecologie en het realiseren van de dromen van klanten.  

Sophie staat bekend om haar empathie, haar sterke communicatieve vaardigheden en haar vermogen om mensen samen te brengen. Deze kwaliteiten komen duidelijk naar voren in een sector die traditioneel door mannen wordt gedomineerd, maar waar Sophie haar stempel drukt met een frisse, vrouwelijke benadering. 

 

#BCA24

BCA_log-horiz

Bouwkroniek/Batichronique, een product van EBP. // Burg. E. Demunterlaan, 3 Bus 6, 1090 Brussel // BTW BE 0451.979.022 // RPR Brussel

Contacteer ons

Social media

Share This
Scroll to Top